DELOVNE SKUPINE
Naši sponzorji

Vernier Software

VERNIER inc. in ROMIKS

Vmesnik LABQUEST in senzorji

Matično podjetje Vernier iz Združenih držav, pri projektu sodeluje z donacijo dveh vmesnikov LabQuest, ki sta mehansko srce naše sonde. Z velikim veseljem smo jih razstavili, tako kot tudi druge senzorje.


Blackblox

BLACKBLOKS

Sledilni sistem kode

Podjetje Blackbloks bo sondo opremilo s sledilnim sistemom, ki bo njen položaj posredoval na zemljo v realnem času. Sistem bomo prilagodili tako, da bomo z njim lahko spremljali temperaturo znotraj sonde.


Fakulteta za matematiko in fiziko univerze v Ljubljani

Fakulteta za matematiko in fiziko v Ljubljani

Izdelava delov stružice za stiropor

Stružnica za stiropor z žarilno nitko nam služi za izdelavo sonde. Z njo izdelujemo različ sferične oblike in iščemo, za nas, najbolj ugodno.


Tehnični plini Jesenice

TPJ-Tehnični plin Jesenice

Balonski helij

Podjetje TPJ nam pomaga z donacijo balonskega helija, s katerim bomo napolnili meteorološki balon.


Optomotive

OPTOMOTIVE

Vremenski baloni

Podjetje Optomotive nam je poklonilo nekaj vremenskih balonov, ki jih niso več potrebovali. Še bolj pa smo jim hvaležni za posredovanje znanja, ki so pridobili ga s podobnim projektom in so ga bili pripravljeni deliti z nami.


Via

VIA d.o.o.

Gojišča za mikroorganizme

Podjetje VIA d.o.o. je prispevalo posebno gojišče za kvasovke in ekstremofilne glive Cryptococcus, ki jih bomo s sondo poslali v vesolje in preverjali sposobnost preživetja živih celic v pogojih, ki jim bodo med letom izpostavljeni.


Kimfly

KIMFLY d.o.o.

Padalo

Podjetje Kimfly d.o.o. nam je izdelalo padalo s pomočjo katerega se bo sonda varno vrnila na zemljo. Izdelano je iz kvalitetnega lahkega materiala, njegova konstrukcija pa zagotavlja takojšnje odpiranje po poku balona.


Kristalna palača

BTC d.d. - KRISTALNA PALAČA

Testiranje sonde

BTC d.d. je omogočil testiranje sonde v realnih pogojih med padanjem. Z vrha kristalne palače smo tako lahko večkrat spustili v celoti opremljeno sondo. Opravili smo več spustov in sondo dodatno prilagodili ter izboljšali.


GOPRO

GoPRO - ENAINTRIDESET d.o.o. - kamere z visoko ločljivostjo

Podjetje Enaintrideset d.o.o. nam je omogočilo ugoden nakup dveh kamer

Podjetje Enaintrideset

GoPro HD Hero 2, z visoko ločljivostjo snemanja. Z njima bomo celotno pot sonde posneli in vam jo kasneje tudi predstavili.


ARSO

ARSO

Pomoč pri načrtovanju spusta

Agencija republike Slovenije za okolje nam pomaga pri pridobivanju ažurnih meteoroloških podatkov, vetrovnih modelov in obdelavi le teh. Na dan spusta nam bodo omogočili natančen izračun zanosa sonde.


Makoma

MAKOMA d.o.o.

Terensko vozilo

Podjetje Makoma nam na dan spusta omogoča varno in hitro iskalno akcijo. Zagotovili so terensko vozilo s štirikolesnim pogonom BMW X-1, s katerim bomo sondo lahko dosegli tudi na težje dostopnih terenih.


Transport

TRANSPORT footwear

pomoč pri iskanju sonde

Podjetje Cloudy d.o.o je pomagalo pri iskanju sonde s pomočjo helikopterja. Z njihovo pomočjo smo si območje ogledali s ptičje perspektive in dodobra prečesali iskalno območje. Posebej se zahvaljujemo pobudniku in pilotu Sašu Vinkoviču.


KLADNIK d.o.o.

Podjetje Kladnik d.o.o. nam je izdelalo vmesnik za polnjenje balona s helijem. Vmesnik je služil kot povezava med širokim ustjem balona in jeklenkami polnjenimi s helijem.